18.06.2024
България

Депутатите удължиха работното си време

Депутатите удължиха работното си време. Причината – създаването и попълването на състава на всички 24 постоянни комисии, които трябва да бъдат гласувани днес. Депутатите трябва да  сформират  общо 24 постоянни комисии в Народното събрание. Сред тях са комисиите по енергетика, здравеопазване, образование и наука, и комисията по конституционни и правни въпроси.

Предложението за удължаване на работното време на народните рпедставители направи Иван Ченчев от БСП. Малко преди това по предложение на председателя на парламента Никола Минчев точката за комисиите беше преместена като точка втора в дневния ред.

Парламентът избра Любомир Каримански от „Има такъв народ“ за председател на комисията по бюджет и финанси. Негови заместници ще са Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС и Румен Гечев от БСП.

Председател на комисията по конституционни и правни въпроси ще бъде Милен Матеев от ПП.За заместник-председатели ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ, Филип Попов от БСП, Андрей Михайлов от ИТН и Атанас Славов от ДБ.

Бяха избрани и съставите на Комисията по икономическа политика и иновации, на Комисията по енергетика, Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, на Комисията по външна политика, на тази по въпросите на Европейския съюз, Комисията по отбрана  и на тази по вътрешна сигурност и обществен ред.

Източник: NOVA

Related posts

Кирил Петков освободи шестима заместник-министри от длъжност

admin

Лавинна опасност в Рила и Пирин – какви са съветите на експертите

Дани Тренчева

Нова гореща вълна в Западна и Централна Европа

admin

Задържаха група, извършила взломна кражба от търговски обекти в столицата

Дани Тренчева

СИМУЛАТОР: Как да гласуваме с машина на балотажа в неделя

Дани Тренчева

Бойко Борисов – на разпит в МВР

Дани Тренчева

Leave a Comment