05.10.2022
България Политика

Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за противоепидемичните мерки

С 51 гласа „за“, 64 „против“ и 30 „въздържал се“ мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на „Възраждане“ за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас.

От партията настояваха временната комисия да се занимава с последиците върху психическото състояние на гражданите от въвеждане на мерките, със сключените договорите за доставка на ваксини, проверка на броя на хоспитализираните пациенти и ревизия на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лечение на Covid-19.

Лидерът на партията Костадин Костадинов подчерта:

„Кой ще носи отговорността за абсолютно безсмислено похарчените милиони левове. Прекалено много са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма ясно, няма прозрачност“.

Хасан Адемов от ДПС не откри смъсъл от създаване на подобна комисия и заяви:

„По-важният въпрос е на какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е как се управлява кризата изобщо в България. Разбрахме, че е създаден този пандемичен комитет, кризата трябва да бъде управлявана не единствено и само от едно министерство. Той трябва да бъде оглавен поне от вицепремиер! Дали кризата ни управлява в момента, или ние активно управляваме кризата – това е най-важното нещо“. 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Почитаме Св. свещеномъченик Поликарп, епископ  Смирненски

Дани Тренчева

Обсъждат нови ограничителни мерки заради Омикрон

Дани Тренчева

Цената на природния газ е изкуствено завишена

Кирил Петков: Чудя се какво направихме през последните 30 години

Дани Тренчева

Василев: Детските градини и яслите ще са безплатни от април

Дани Тренчева

Основните храни поскъпват с нови 7% до края на годината

Дани Тренчева

Leave a Comment