29.03.2024
България Политика

Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за противоепидемичните мерки

С 51 гласа „за“, 64 „против“ и 30 „въздържал се“ мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на „Възраждане“ за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас.

От партията настояваха временната комисия да се занимава с последиците върху психическото състояние на гражданите от въвеждане на мерките, със сключените договорите за доставка на ваксини, проверка на броя на хоспитализираните пациенти и ревизия на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лечение на Covid-19.

Лидерът на партията Костадин Костадинов подчерта:

„Кой ще носи отговорността за абсолютно безсмислено похарчените милиони левове. Прекалено много са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма ясно, няма прозрачност“.

Хасан Адемов от ДПС не откри смъсъл от създаване на подобна комисия и заяви:

„По-важният въпрос е на какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е как се управлява кризата изобщо в България. Разбрахме, че е създаден този пандемичен комитет, кризата трябва да бъде управлявана не единствено и само от едно министерство. Той трябва да бъде оглавен поне от вицепремиер! Дали кризата ни управлява в момента, или ние активно управляваме кризата – това е най-важното нещо“. 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка

Дани Тренчева

Производители искат 9% ДДС за всички храни

Дани Тренчева

Седем души са арестувани в България и в Чехия за телефонни измами

Прокуратурата наблюдава 165 преписки и 38 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес

Дани Тренчева

МОН осигурява 12,8 млн. лв. за тестове на ученици

Дани Тренчева

38 са новите случаи на ковид у нас, един човек е починал

admin

Leave a Comment