26.04.2024
България Политика Свят

“Демократична България” настоява за разглеждане на решението за военна помощ за Украйна

Парламентарната група на “Демократична България” настоява проектът за решение за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна да бъде разгледан възможно най-скоро. Народният представител Атанас Славов отправи призив в този дух от трибуната на парламента в началото на днешното пленарно заседание.

Реакцията на групата идва като следствие на това, че за втора поредна седмица комисията по външна политика не включва в дневния си ред проекта за разглеждане. Той беше внесен на 1 април и предвиждаше Народното събрание да даде мандат на правителството за предоставяне на военна помощ.

“Миналата седмица комисията по външна политика на практика не го разгледа, проектът беше изтеглен. И тази седмица комисията по външни работи няма да го разгледа. В същото време министърът на външните работи на Украйна е на тридневно изключително важно посещение в България”, заяви Славов.

“Този проект за решение трябва да влезе колкото се може по-скоро в дневния ред на комисия, Народното събрание да се произнесе и българското правителството като част от правителствата на демократичния свят да може да застане достойно до своите партньори и България да предостави военна помощ на Украйна”, каза още той.

Related posts

„Възраждане“ искат оставката на здравния министър заради починалата пред Спешното във Враца жена

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Жена с психично заболяване се удави в гребния канал в Пловдив

admin

Известен бизнесмен преби съпругата си

admin

Изтича срокът за смяна на джипи или педиатър

admin

Янев: Направихме всичко възможно българите да гласуват свободно, честно и открито

Дани Тренчева

Leave a Comment