21.02.2024
Без категория България

Демерджиев: Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея

Мелодрама. Не съм участник в този филм или сериал, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по Нова тв по повод вчерашната информация на прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, че магистрати и висши полицаи са обект на заплахи.

Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея. МВР не е завладяно. Няма влияние върху МВР, което да ни пречи да изпълняваме функциите си. Не мога да си представя как някой може да завладее прокуратурата. Ако има такива хора, които са се обединили, за да дискредитират магистрати, задача на ДАНС и прокуратурата е да изобличат тези хора и да внесат обвинителния акт в съда”, каза още Демерджиев, който разбрал за акцията на ДАНС и прокуратурата в последния момент.

„Ако главният прокурор е обект на заплаха, той има всички средства да се справи с нея. Той не може да бъде жертва”, допълни вътрешният министър.

Относно Красимир Каменов с прякор Къро, за когото прокуратурата твърди, че е на представените аудио записи, Демерджиев каза: „Този човек е част от криминалния контингент, който наблюдаваме внимателно. Преди 2-3 месеца поставих задачи на всеки един областен директор да отдели такъв криминален контингент, който най-съществено влияе на криминогенната обстановка в страната. Този човек попада сред такъв контингент”, уточни министърът.

Представете си как аз като вътрешен министър идвам и ви казвам колко съм заплашен. Това няма да се случи. Ако имам данни, ще работя с тях. Аз имам инструменти. Главният прокурор има още повече инструменти. Той е длъжен, ако има такива данни, да защити себе си и магистрати, които са застрашени. Проблемът е, че на МВР се дава задача да охраняват хора, които се смятат за застрашени. Тази бройка набъбна твърде много, каза Демерджиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Обвиниха за измама задържания за незаконните погребения

Стефановден е!

Дани Тренчева

Районната прокуратура в Пловдив с още един шокиращ случай за домашно насилие

admin

Отново мъгли сутринта, през деня между 15° и 20°

admin

МОН получи 700 000 теста за COVID-19

Дани Тренчева

Украинският посланик у нас: Атаките срещу Киев са планирани преди взрива на Кримския мост

admin

Leave a Comment