26.06.2022
България

Две училища и една детска градина в Кюстендилска област се обучават онлайн

Две училища в Дупница и детската градина в гр. Рила са на онлайн обучение, в останалите училища – въпреки заболели и отсътващи преподаватели и ученици, обучението е присъствено, казаха от РУО. Над 80% от учениците учат присъствено в клас. В някои училища преподавателите се заменят от техни колеги или от възпитатели.

На онлайн обучение са ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище „Паисий Хилендарски“, това стана, след като кметът на Дупница инж. Методи Чимев поиска от РУО да се въведе дистанционно обучение заради многото заболели учители, които в едното от училищата бяха 13.

И кметът на Рила Георги Кабзималски издаде заповед за затваряне на единствената детска градина в града „Д-р Тодора Миладинова“ заради ниската посещаемост на градината – под половината от децата са си у дома заради студа и разпространението на вирусите – Covid и грипен. Началникът на РУО Мая Стойчева:

„На този етап си учим присъствено с изключение на ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище, за които в петък в 17:30 дойдоха заповедите на министъра за обучение от разстояние. Другите са присъствено“.

В някои училища, като единственото селско – това в с. Раждавица, се налага заболели учители да бъдат заменени от техни колеги.

Източник: БНР

Related posts

2 759 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Почитаме Св. свещеномъченик Поликарп, епископ  Смирненски

Дани Тренчева

ЕК: Плащанията към бизнеса заради скъпия от 110 лв./MWh не са държавна помощ

Дани Тренчева

Прокуратурата поиска условна присъда за Боян Расате

admin

МОН вдига заплатите на училищните директори, ето с колко

Петър Петров

Прокуратурата за „Хемус“: Не сме получили заповеди за арест, нито доказателства

Дани Тренчева

Leave a Comment