23.10.2024
България

Две училища и една детска градина в Кюстендилска област се обучават онлайн

Две училища в Дупница и детската градина в гр. Рила са на онлайн обучение, в останалите училища – въпреки заболели и отсътващи преподаватели и ученици, обучението е присъствено, казаха от РУО. Над 80% от учениците учат присъствено в клас. В някои училища преподавателите се заменят от техни колеги или от възпитатели.

На онлайн обучение са ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище „Паисий Хилендарски“, това стана, след като кметът на Дупница инж. Методи Чимев поиска от РУО да се въведе дистанционно обучение заради многото заболели учители, които в едното от училищата бяха 13.

И кметът на Рила Георги Кабзималски издаде заповед за затваряне на единствената детска градина в града „Д-р Тодора Миладинова“ заради ниската посещаемост на градината – под половината от децата са си у дома заради студа и разпространението на вирусите – Covid и грипен. Началникът на РУО Мая Стойчева:

„На този етап си учим присъствено с изключение на ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище, за които в петък в 17:30 дойдоха заповедите на министъра за обучение от разстояние. Другите са присъствено“.

В някои училища, като единственото селско – това в с. Раждавица, се налага заболели учители да бъдат заменени от техни колеги.

Източник: БНР

Related posts

Цигарите поскъпват от 1 юли

Православната църква отбелязва църковния празник Успение на Свети Кирил Славянобългарски

admin

Не се очаква увеличение на цената на яйцата около Великден

admin

Честваме деня на св. Григорий Богослов

Дани Тренчева

Задържан е мигрантът, който снощи избяга след катастрофата в Бургас

admin

Какво време ни очаква през юни?

Leave a Comment