14.04.2024
България

Две училища и една детска градина в Кюстендилска област се обучават онлайн

Две училища в Дупница и детската градина в гр. Рила са на онлайн обучение, в останалите училища – въпреки заболели и отсътващи преподаватели и ученици, обучението е присъствено, казаха от РУО. Над 80% от учениците учат присъствено в клас. В някои училища преподавателите се заменят от техни колеги или от възпитатели.

На онлайн обучение са ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище „Паисий Хилендарски“, това стана, след като кметът на Дупница инж. Методи Чимев поиска от РУО да се въведе дистанционно обучение заради многото заболели учители, които в едното от училищата бяха 13.

И кметът на Рила Георги Кабзималски издаде заповед за затваряне на единствената детска градина в града „Д-р Тодора Миладинова“ заради ниската посещаемост на градината – под половината от децата са си у дома заради студа и разпространението на вирусите – Covid и грипен. Началникът на РУО Мая Стойчева:

„На този етап си учим присъствено с изключение на ПГ „Христо Ботев“ и Средното езиково училище, за които в петък в 17:30 дойдоха заповедите на министъра за обучение от разстояние. Другите са присъствено“.

В някои училища, като единственото селско – това в с. Раждавица, се налага заболели учители да бъдат заменени от техни колеги.

Източник: БНР

Related posts

Започва изплащане на преизчислените пенсии и месечната добавка от 60 лв.

Дани Тренчева

Заради слабия интерес: България обмисля препродажба на ваксини срещу COVID-19

Дани Тренчева

Стефан Янев: Държавата ще разследва по най-добрия начин трагедията на АМ „Струма“

Дани Тренчева

Синоптиците предупреждават за опасно време в събота

Дани Тренчева

Бойко Борисов: Ако не стане в първия мандат, няма да стане и във втория

admin

Петков: От днес трябва да засилим нивото на ваксинация

Дани Тренчева

Leave a Comment