24.03.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Дванадесетокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха Международния ден за борба срещу ХИВ и СПИН

По инициатива на учениците от 12 „А“ клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли бе отбелязан Международният ден за за борба срещу ХИВ и СПИН. Преди обед гимназистите направиха обиколка в община Симитли, като преминаха през кабинетите на кмета Апостол Апостолов и служители на общината и ги закичиха със символа на този ден – червена лентичка.

Освен това възпитаниците на учебното заведение бяха подготвили специални разяснителни брошури и картички във връзка с Международния ден за борба със СПИН, както и информационно табло, което е поставено на партерния етаж на общинска администрация.

Антиспин кампанията учениците продължиха и в своето училище, като закачиха червени лентички на директора на училището Таня Янкова, на своите учители и съученици.

Идеята бе жителите на община Симитли да обърнат внимание, поне за миг, на деня 1-ви декември и особената отговорност, която има всеки от нас в борбата срещу ХИВ и СПИН. Сериозността на болестта, начините на заразяване и превенцията срещу ХИВ и СПИН пък бяха теми на специално подготвен филм, който бе прожектиран в „Часа на класния ръководител“.

Related posts

Над 7000 участници пристигат тази събота в Симитли на „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

admin

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Дани Тренчева

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2021г.

Дани Тренчева

Ясни са имената на новите депутати от област Благоевград

Дани Тренчева

Свлачища заплашват да затрупат пътя за местността Бодрост край Благоевград

admin

Изграждат нов мост над река Струма, при Покровнишко шосе

Дани Тренчева

Leave a Comment