17.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Дванадесетокласниците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха Международния ден за борба срещу ХИВ и СПИН

По инициатива на учениците от 12 „А“ клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли бе отбелязан Международният ден за за борба срещу ХИВ и СПИН. Преди обед гимназистите направиха обиколка в община Симитли, като преминаха през кабинетите на кмета Апостол Апостолов и служители на общината и ги закичиха със символа на този ден – червена лентичка.

Освен това възпитаниците на учебното заведение бяха подготвили специални разяснителни брошури и картички във връзка с Международния ден за борба със СПИН, както и информационно табло, което е поставено на партерния етаж на общинска администрация.

Антиспин кампанията учениците продължиха и в своето училище, като закачиха червени лентички на директора на училището Таня Янкова, на своите учители и съученици.

Идеята бе жителите на община Симитли да обърнат внимание, поне за миг, на деня 1-ви декември и особената отговорност, която има всеки от нас в борбата срещу ХИВ и СПИН. Сериозността на болестта, начините на заразяване и превенцията срещу ХИВ и СПИН пък бяха теми на специално подготвен филм, който бе прожектиран в „Часа на класния ръководител“.

Related posts

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Дани Тренчева

В Белица повишават заплатите на ваксинираните общински служители

Дани Тренчева

Министър-председателят Стефан Янев ще посети утре Благоевград

Дани Тренчева

Над 119 000 души са ваксинираните в Благоевградска област

Дани Тренчева

Общински съвет Благоевград отхвърли възможността за прегласуване на точката за дълга от 17 млн. лв.

admin

Задържаха двама младежи заради побой на стадиона в гр. Белица

Leave a Comment