02.02.2023
Covid-19 Свят

Гърция удължава COVID мерките

Гърция удължава отново ограничителните мерки срещу COVID -19. Влизането в страната остава само с отрицателен тест. Правителството подготви нова стратегия за овладяване на психическите заболявания, повлияни от пандемията. 

Гърция е на четвърто място по смъртност от коронавируса сред 30 европейски държави, сочи проучване на Европейския център по профилактика и контрол на заболяванията. Специалистите в страната съобщават, че не могат да прогнозират как ще се развива заболяемостта в следващия месец.

Съветът за контрол на пандемията предложи на правителството да запази всички наложени ограничения. Така за поредна седмица здравното министерство удължи всички разпоредби и дори засили контрола по прилагане на мерките.

С разрешение на Прокуратурата от днес се публикуват в медиите имената на всички фирми – предимно заведения и магазини, глобени за неспазване на мерките. Целта е да се предпазят клиентите.

От днес в Гърция снабдяват високорисковите групи граждани с антивирусни таблетки за COVID, заяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага. Медикаментите ще се получават само по предписание на лекар.

Здравното министерство изготви и План за психично здраве по препоръка на специалистите, които констатираха рязко увеличение на депресията сред младите хора до 25-годишна възраст, като резултат от пандемията. 

Източник: БНР

Related posts

Първа смъртен случай на заразен с Омикрон във Великобритания

Дани Тренчева

МЗ обяви ще има ли затягане на мерките

Дани Тренчева

Лятната ковидна вълна започна да покосява медиците на първа линия в МБАЛ – Благоевград

admin

Украйна временно забрани износа на газ от своята територия

Дани Тренчева

8 932 нови случая на коронавирусна инфекция са потвърдени у нас през изминалите 24 часа

Дани Тренчева

Турция обвини Гърция в насилие над мигранти

Дани Тренчева

Leave a Comment