27.01.2022
Covid-19 Свят

Гърция намали срока на зелените сертификати за преболедували

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. Освен това като неваксинирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са имунизирани с трета доза.

Сертификатите за преболедувалите COVID-19 са с валидност само три месеца по решение на здравното министерство в Атина. След изтичане на срока се препоръчва ваксиниране.

След въведеното задължително ваксиниране на лица над 60-годишна възраст се променят и мерките за тях. Сертификатът за имунизация е валиден до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза се третират като неваксинирани. Глобяват се по 100 евро на месец и нямат право да посещават затворени обществени места, а ако работят се тестват по два пъти на седмица.

С анулиран сертификат за ваксиниране са вече над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години, които здравното министерство приканва да си поставят трета доза от ваксината.

Провежда се активна кампания към родителите за ваксиниране на децата, защото 25% от ежедневните случаи на новозаразени са деца от 4 до 18-годишна възраст.

Източник: БНР

Related posts

Верижна катастрофа с над 20 автомобила в Букурещ

Дани Тренчева

Официално представят прототипа на българската ваксина срещу COVID-19

Дани Тренчева

Хакери сринаха защитата на девет организации

Дани Тренчева

Проф. Илко Гетов: Двете лекарства срещу COVID са под формата на таблетки

Дани Тренчева

СЗО: Европа отново е епицентър на пандемията

Дани Тренчева

Влезе в сила изискването за зелен сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment