08.06.2023
Covid-19 Свят

Гърция намали срока на зелените сертификати за преболедували

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. Освен това като неваксинирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са имунизирани с трета доза.

Сертификатите за преболедувалите COVID-19 са с валидност само три месеца по решение на здравното министерство в Атина. След изтичане на срока се препоръчва ваксиниране.

След въведеното задължително ваксиниране на лица над 60-годишна възраст се променят и мерките за тях. Сертификатът за имунизация е валиден до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза се третират като неваксинирани. Глобяват се по 100 евро на месец и нямат право да посещават затворени обществени места, а ако работят се тестват по два пъти на седмица.

С анулиран сертификат за ваксиниране са вече над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години, които здравното министерство приканва да си поставят трета доза от ваксината.

Провежда се активна кампания към родителите за ваксиниране на децата, защото 25% от ежедневните случаи на новозаразени са деца от 4 до 18-годишна възраст.

Източник: БНР

Related posts

„Възраждане” настоява за затваряне на границите за пристигащи от рискови страни

Дани Тренчева

189 са новите случаи с COVID-19 днес

admin

Здравният министър: Пречупихме вълната, която е най-тежката от досегашните

Дани Тренчева

Сняг и студ в Гърция, затвориха училищата

Дани Тренчева

Национален протест на собственици на заведения в Гърция

Дани Тренчева

СЗО призова болниците в Украйна да не бъдат мишени

Дани Тренчева

Leave a Comment