22.04.2024
България Политика

Грозни сцени и обиди между депутатите при приемането на парламентарния правилник

Грозна разправия с обиди и нападки между депутати беляза приемането на парламентарния правилник в сряда. Дрязгите бяха предимно между лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и Манол Пейков от „Демократична България“, а повод стана изказването на Явор Божанков, вече депутат от „Продължаваме промяната“ по време на приемането на текстове от правилника.
Божанков заяви, че от „Възраждане“ проявяват двоен стандарт към НПО-ата и спомена съпругата на лидера на партията. Той упрекна партията, че няма нищо против неправителствения сектор, „когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании“.

Костадин Костадинов обаче не му остана длъжен и поиска от председателя на НС Росен Желязков да се намеси и да не дава думата на „сбъркани хора с нетрадиционна ориентация да превръщат това място тук в клоака, позорище, да служи за присмех и подигравка“.

Манол Пейков от своя страна също настоя парламентарният шеф да не позволява на лидера на „Възраждане“ да държи такъв език и да ги обижда. „Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано. Винаги мога да ви назова „Коцето късопишков, имам предвид човек, който пише с къси букви“, обърна се той към Костадин Костадинов.

„И всеки следващ път, когато в присъствието на президента, вие използвате обидни думи, ще отвърнем. Нещата минават на махленско ниво, така политика не се прави“, каза още Пейков.
„Няма как сбъркани хора да ме уязвят. Въпросът е друг, не бива да допускате простащината на „доносническа България“ да надделява“, отвърна Костадинов и се възмути, че изказванията им са били чути от ученици, гости на Народното събрание, които в този момент бяха на балкона в пленарната зала.

„Тези деца на балкона слушаха просташки изказвания от един простак, от един доносник. Направете необходимото да изхвърлите тази утайка от парламента, защото иначе ние ще я изхвърлим, разбрахте ли ме“, изнервено се развика Костадинов по адрес на Пейков.

Росен Желязков пък наказа Костадинов със забележка за поведението му и даде 10-минутна почивка, след като и депутати от „Възраждане“ наскачаха от местата си. След подновяването на заседанието Желязков наказа със забележка и Манол Пейков, като уточни, че е взел решението, след като е прегледал експресна стенограма.

Related posts

13 задържани при мащабна акция срещу лица, разпространявали порно с деца

admin

Облачно време ни очаква днес

admin

Жандармерията ще охранява наводнените села в Карловско

admin

Министерството на здравеопазването е осигурило достатъчни количества от лекарствени продукти, приложими при пациенти с COVID-19

Дани Тренчева

Днес православната църква почита преп. Теодосий Велики. Преп. Теодосий Антиохийски

admin

Роднини на пострадало дете биха шофьор на линейка

admin

Leave a Comment