27.07.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

В Симитли бе проведено обществено обсъждане на „Проекта на ПИРО“

Днес в Община Симитли се проведе обществено обсъждане на „Проекта на ПИРО“ в заседателната зала на Общинска администрация град Симитли.

В анализирането и разработването на ПИРО за 2021-2027 г.  общината предостави възможност за включване на максимален брой заинтересовани лица. Целта беше идентифициране и залагане на реални и изпълними цели и проекти за община Симитли с ясно обоснована визия за изпълнение и финансиране. Проведе се електронно допитване с попълване на анкета от всеки желаещ да участва в разработването на документа.

Анкетата се предоставяше и на хартиен носител в сградата на Общинска администрация – Симитли, където бе поставена кутия за събиране на попълнените формуляри. Във връзка с осигуряване на необходимата информация и публичност при разработване на ПИРО бяха проведени две разяснителни кампании/фокус групи.

Едната кампания беше проведена с представители на общински, публични и административни структури на територията на община Симитли, а другата беше сформирана от представители на бизнеса и неправителствени организации. Целта бе да се чуе мнението на максимално широк кръг от заинтересованите страни в хода на дефиниране на целите за развитие на общината през следващия 7-годишен период, както и в определянето на ключови проекти за реализиране.

През периода на разработване на ПИРО бяха анализирани всички получени анкетни формуляри, както и мненията и предложенията от разяснителните кампании. След проведеното днес публичното обсъждане, предстои и приемане на плана от Общински съвет – Симитли.

Related posts

Кметът Апостол Апостолов: Честит ден на родилната помощ! Честит Бабинден! Нека си пожелаем да се раждат повече деца, защото те са нашето бъдеще!

Дани Тренчева

Мъж е пострадал след ПТП на пътя между гр. Симитли и гр. Разлог

admin

Почетоха храмовия празник на църквата „Св. Николай“ в село Градево

Дани Тренчева

Община Сандански подменя тротоарните площи от пазара до ГУМ

Дани Тренчева

Бивш общински съветник от Петрич отмъсти на съпругата си

admin

Седмична програма за тренировки на ДЮШ „Септември“ (Симитли), родени от 2011 до 2016 година

Дани Тренчева

Leave a Comment