13.08.2022
Covid-19 Свят

В Гърция започва ваксиниране на деца от 5- до 11-годишна възраст

Започва ваксинирането на деца от 5 до 11 годишна възръст в Гърция, като лекарите приканват родителите да имунизират децата си в най-скоро време поради заплахата от разпространение на варианта Омикрон. За ваксиниране на децата са определи 70 здравни центъра в страната, като имунизацията се извършва от педиатри. Около 25% от новозаразените на ден са малолетни до 17- годишна възръст,с очат данните на здравното министрество.

От понеделник се анулират здравните сертификати на над 150 хиляди гърци на възръст над 60 години без поставена трета доза от ваксината.

Властите в Гърция изразяват опасение от силна активност на вируса по време на Коледните и Новогодишните празници. Не се въвеждат ограничения за събиране на хора, но на обществени прояви се допускат само ваксинирани.

Днес премиерът Мицотакис проведе извънредна среща с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним за спазване стриктно на ограничителните мерки в църковните храмове. Архиепископът потвърди, че църквата ще използва влиянието си за активиране на кампанията по ваксиниране.

Източник: БНР

Related posts

Под 1000 на 100 хил. души е заболеваемостта от COVID – 19 на 14-дневна база в Благоевградска област

Дани Тренчева

Япония затяга COVID мерките заради висок ръст на заразени с Омикрон

Дани Тренчева

Временен ваксинационен пункт в ЮЗУ

Дани Тренчева

Къде може да си направите безплатни бързи антигенни тестове в страната

Дани Тренчева

Гърция признава руската ваксина Sputnik V

Дани Тренчева

Подозренията, че Москва се кани да използва химическо оръжие се засилват

Дани Тренчева

Leave a Comment