22.06.2024
Covid-19 Свят

В Гърция започва ваксиниране на деца от 5- до 11-годишна възраст

Започва ваксинирането на деца от 5 до 11 годишна възръст в Гърция, като лекарите приканват родителите да имунизират децата си в най-скоро време поради заплахата от разпространение на варианта Омикрон. За ваксиниране на децата са определи 70 здравни центъра в страната, като имунизацията се извършва от педиатри. Около 25% от новозаразените на ден са малолетни до 17- годишна възръст,с очат данните на здравното министрество.

От понеделник се анулират здравните сертификати на над 150 хиляди гърци на възръст над 60 години без поставена трета доза от ваксината.

Властите в Гърция изразяват опасение от силна активност на вируса по време на Коледните и Новогодишните празници. Не се въвеждат ограничения за събиране на хора, но на обществени прояви се допускат само ваксинирани.

Днес премиерът Мицотакис проведе извънредна среща с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним за спазване стриктно на ограничителните мерки в църковните храмове. Архиепископът потвърди, че църквата ще използва влиянието си за активиране на кампанията по ваксиниране.

Източник: БНР

Related posts

COVID-19: Нови 1150 случая, има починали

admin

Австрия въвежда национална лотария за ваксинирани

Дани Тренчева

Здравният министър: Зеленият сертификат не е дискриминация

Дани Тренчева

1959 новозаразените с COVID-19 през последното денонощие

Дани Тренчева

Въпреки войната украински семейства се завръщат в родината

РЗИ прекрати доставките на безплатни тестове в Дупница

Дани Тренчева

Leave a Comment