08.12.2022
България

„Възраждане“ дава зеления сертификат на Конституционния съд

„Възраждане“ внася жалба в Конституционния съд срещу зеления сертификат. Това съобщи председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. Според него документът трябва да бъде премахнат.

„Подготвихме жалба до Конституционния съд и започнахме да водим разговори с представителите на политическите партии в парламента. Тази жалба касае зеления сертификат като цяло“, заяви още Костадин Костадинов.

Той поясни, че от „Възраждане“ са събрали 48 подписа, което е минимумът за внасяне на конституционна жалба. Тя е подкрепена още от ИТН и ГЕРБ.

Лидерът на формацията коментира и проверката на РЗИ в Народното събрание, при която бяха глобени депутатите на „Възраждане“.

Той поясни, че е забелязал някакви хора, които не са били на разстояние и че ще обжалват, ако бъдат глобени, че са без маски. „Безкрайно смешно. Това ми прилича на някакво заяждане“, заяви Костадинов.

Източник: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Related posts

Нови 290 случаи от COVID-19 в България

admin

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни

Дани Тренчева

Д-р Атанасова: Рисковете за здравето на пациенти с онкологични заболявания растат пропорционално с увеличаване случаите на COVID

admin

Трифонов: Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация

admin

Няма бедстващи хора в наводнените карловски села

admin

Сигнали за нерегламентирани дейности в Българския спортен тотализатор

Дани Тренчева

Leave a Comment