25.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Венеса Ханджийска от Полена е новият национален шампион на 200 м. бягане, след оспорвано състезание за юноши и девойки в София

Венеса Ханджийска, от симитлийското село Полена, донесе пореден златен медал за община Симитли. Младата лекоатлетистка взе участие в Национален шампионат за юноши и девойки, който се проведе в София в зала „Асикс Арена“ на 5 и 6 февруари.

През първия ден от надпреварата Венеса завърши на трето място с време 59.75, първото място спечели Христина Спасова (Атлетик) с 58.21, а на второ място остана Алексана Петкова (Ивет Лалова Спринт Академи).

През втория ден се проведе състезанието на 200 метра, полуфинал и финал. На финала Венеса влезе с най – добро време от 25.80, а на финала завърши първа с 25.50.

Така Венеса Ханджийска си тръгна от Националния шампионат с шампионската титла на 200 метра бягане и с бронз на 400 метра!

Ръководството на община Симитли честити поредните отличия на Венеса Хаджийска и ѝ пожелава да бъде здрава и да продължава да жъне спортни успехи у нас и по света!

Related posts

Туроператори в Благоевград: Повече от 50% са отменените резервации

Дани Тренчева

Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ с предизвикателство по повод Деня на народните будители

Дани Тренчева

Лек автомобил се блъсна в стълб в Благоевград

Дани Тренчева

Отново нападение от бездомни кучета в Благоевград

admin

Кметът Апостол Апостолов: Честит празник, българи! Поклон пред величието на българските герои!

Дани Тренчева

Група“ Пчелички“ от филиал Крупник на ДГ „Радост“ пресъздадоха празника Стефановден

Дани Тренчева

Leave a Comment