03.06.2023
България Политика

Василев: Вицепремиерите в бъдещото правителство ще са петима

Всяка партия ще има вицепремиер. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във връзка с подготовката на коалиционно споразумение за бъдещо управление.

„Току що обсъдихме още няколко последни корекции, говорим буквално за едно – две изречения. Така че се надяваме окончателният текст днес да е довършен”, каза той. Василев уточни, че корекциите са по-скоро в общото споразумение и става въпрос за конкретизиране.

„Юристите знаете, че всичко обичат да го разпишат по много по-конкретен начин. В момента искаме да го затворим, за да има текстове, който да минат утре – вдругиден през колективните органи на партиите”, допълни Василев.

Лидерът на „Продължаваме Промяната“ изрази надежда да подпишат споразумението преди края на седмицата. На въпрос дали са се разбрали всяка партия ще има свой съветник в министерство, той отговори утвърдително.

„Четиригодишен мандат е заложен в споразумението. В момента, в който имаме финалния текст и той тръгне за одобрение от политическите партии, ще го направим публично”, посочи още Василев и коментира, че това ще стане най-вероятно преди да бъде подписано.

Източник: БТА

Related posts

Времето в празничния 6-и септември

admin

Ухапана от бездомно куче осъди Общината в Бобов дол

admin

Православната църква почита паметта на Свети пророк Наум

Дани Тренчева

Проф. Сербезова създаде работна група, която ще извърши анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България

Дани Тренчева

България иска кислородни апарати и спешни легла от ЕС

Дани Тренчева

Служебното правителството решава удължаване на извънредната епидемична обстановка

Дани Тренчева

Leave a Comment