13.04.2024
България Политика

Борисов: И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори

И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки твърденията на ПП за негови срещи и разговори с президента Румен Радев.

„Когато  един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата. Аз твърдя, че ако има жив човек, който минимум две години назад да каже кога как и къде – аз по телефона не съм разговарял с Румен Радев. И  един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp, с газа. Защото и вчера казах,че само престъплението да не резервират газ на гръцките терминали, а да оставят нарочно частник да го направи до април догодина, е такава далавера, която ни струва по 200-300 хиляди лева на месец”, подчерта Борисов.

Борисов подчерта, че доста хора са се отрекли от ПП. „Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях. Сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях. Преди две седмици Корнелия Нинова също се отрече от тях и ги нарече аматьори. Такива големи групи от хора –  около 200 000 българи по-малко също не гласуваха за тях“.

Борисов коментира и промените в Изборния кодекс. „Няма никакъв проблем с флашките и кода за машините. Защото вече виждам паниката и ужаса от огромното разочарование на хората от тази партия. Това им е последния спасителен пояс. Ако президентът Радев върне Изборния кодекс, ще помоля депутатите на ГЕРБ да му гласуват ветото. Защото ние ги победихме и с лъжите им, и с измамите им, и с машините им, и с вълшебните флашки – и с близо 6 процента”, категоричен е лидерът на ГЕРБ. И допълни: „Няма да ви оставя дъвка да дъвчете и да ни привързвате някъде на друго място. Ние сме ги победили по техните правила”.

Related posts

„ЕВН България“ предоставя възможност за самоотчитане

admin

Двамата трафиканти, заловени след гонка с полицията остават в ареста

admin

38 тежки катастрофи по българските пътища за денонощие

admin

Здравният министър обявява нови решения за пандемията

Дани Тренчева

178 са новите случаи на КОВИД-19 , двама са починали

admin

Мъжът, обвинен за убийството на жена в Разград, остава в ареста

Дани Тренчева

Leave a Comment