09.12.2023
112 Свят

Бомба в Косово, разследват предполагаема терористична атака

Бомба избухна в Косово тази сутрин около 6 ч пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле).

Няма пострадали. Нанесени са големи материални щети, а инцидентът е изплашил гражданите, съобщава „Klan Kosova“. Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.

„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише косовският албански всекидневник „Бота сот“ в събота. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.

За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове.

Източници в полицията потвърдиха, че са помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.

Днешното нападение е категоризирано като „възможна терористична атака“. Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо.

Източник: БНТ

Related posts

Полицай е заловен с наркотици в колата си

admin

Pruitt’s Successor Wants Rollbacks, Too. And He Wants Them to Stick

admin

Полицията погна автокрадците в страната! Властта удари автоджамбазите в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница

admin

ЕС планира да наложи на Русия най-силните санкции, предприемани някога

Дани Тренчева

Катастрофа край Благоевград

Дани Тренчева

Гешев с нова серия преводни документи по „Барселонагейт“ до парламента

admin

Leave a Comment