06.10.2022
112 Свят

Бомба в Косово, разследват предполагаема терористична атака

Бомба избухна в Косово тази сутрин около 6 ч пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле).

Няма пострадали. Нанесени са големи материални щети, а инцидентът е изплашил гражданите, съобщава „Klan Kosova“. Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.

„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише косовският албански всекидневник „Бота сот“ в събота. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.

За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове.

Източници в полицията потвърдиха, че са помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.

Днешното нападение е категоризирано като „възможна терористична атака“. Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо.

Източник: БНТ

Related posts

Специализирана акция на ГДБОП в Слънчев бряг

admin

Намериха половин килограм хероин в тайник на тир на ГКПП „Кулата“

Дани Тренчева

Пребиха и запалиха мъж във Видин

Дани Тренчева

Русия: Изпращането на международни миротворци в Украйна би било „много безразсъдно“

Турската лира с пореден рекорден спад

Дани Тренчева

Акциите падат и петролът поевтинява

Дани Тренчева

Leave a Comment