02.02.2023
Петрич Пулсът на Югозапада

Бойкот: Учители напуснаха класните стаи в Петрич

В Петрич учебният процес в най-голямата гимназия вчера не се състоя и причината за това беше недоволство на учителите. В знак на протест срещу директора Таня Георгиева преподавателите напуснаха класните стаи и излязоха на двора.

„Директорът беше възстановен на работа от ВКС. Той обаче продължава да не може да упражнява основното си бих казал задължение – да комуникира с хората. Училище не се управлява с диктат. Това не е бастилия. Тя вчера се вживя като превземаща нещо, което не ѝ принадлежи, подменяйки ключалки и заплашвайки ни с уволнения”, обясни учителят Георги Малчев.

Според преподавателя директорката е нарушила психоклимата. „Не умее да общува с нас. Заплашване на колеги и настройването им един срещу друг. Заплашване на непедагогическия персонал”, добави той.

„Нито сме длъжни да се харесваме, нито сме длъжни да си симпатизираме. Ние сме тук, за да работим. Какво означава не влияя добре на климата – че искам от тях да си изпълняват трудовите задължения? Нямам представа защо е това недоволство. От две години аз не съм стъпила в това училище. 1/3 от колегите дори не ги познавам. Аз се връщам абсолютно законно и те застават срещу един съдебен акт. В момента те са в нарушение на своята трудова дисциплина”, е коментарът на Георгиева.

Източник: NOVA

Related posts

„Майстори“ на покрив измамиха пенсионерка в Благоевградско

Дани Тренчева

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Дани Тренчева

Наядкари пожелаха здраве на жителите на село Сушица и община Симитли

Дани Тренчева

Районна прокуратура-Благоевград предаде на съд обвиняем за купуване на гласове

Дани Тренчева

Пътят Полето – Брежани е част от Републиканската пътна мрежа и за него отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“

Дани Тренчева

45 годишен издъхна на място докато кара велосипед

admin

Leave a Comment