13.04.2024
Петрич Пулсът на Югозапада

Бойкот: Учители напуснаха класните стаи в Петрич

В Петрич учебният процес в най-голямата гимназия вчера не се състоя и причината за това беше недоволство на учителите. В знак на протест срещу директора Таня Георгиева преподавателите напуснаха класните стаи и излязоха на двора.

„Директорът беше възстановен на работа от ВКС. Той обаче продължава да не може да упражнява основното си бих казал задължение – да комуникира с хората. Училище не се управлява с диктат. Това не е бастилия. Тя вчера се вживя като превземаща нещо, което не ѝ принадлежи, подменяйки ключалки и заплашвайки ни с уволнения”, обясни учителят Георги Малчев.

Според преподавателя директорката е нарушила психоклимата. „Не умее да общува с нас. Заплашване на колеги и настройването им един срещу друг. Заплашване на непедагогическия персонал”, добави той.

„Нито сме длъжни да се харесваме, нито сме длъжни да си симпатизираме. Ние сме тук, за да работим. Какво означава не влияя добре на климата – че искам от тях да си изпълняват трудовите задължения? Нямам представа защо е това недоволство. От две години аз не съм стъпила в това училище. 1/3 от колегите дори не ги познавам. Аз се връщам абсолютно законно и те застават срещу един съдебен акт. В момента те са в нарушение на своята трудова дисциплина”, е коментарът на Георгиева.

Източник: NOVA

Related posts

Пирин Благоевград с ново попълнение

admin

Въведена е временна организация на движението по ПП1 Е -79 между Железница и Симитли заради катастрофа

Синът на загиналия експолицай Е. Янков – Петър: Няма да строим второ „Струмско“ в имота ни от 12 дка в с. Българчево, допусната е грешка в документите

admin

Гората.бг подарява 12 000 плодни и декоративни дръвчета на хората от област Благоевград

Дани Тренчева

Училищата на територията на община Симитли ще отбележат 24 май с празнична програма

admin

Хотелиери прогнозират покачване на цените на нощувките в Банско

Дани Тренчева

Leave a Comment