22.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Близо 100 кучета са кастрирани за седмица в ОП „Общински приют за безстопанствени животни“ – Благоевград

Успешно приключи кампанията за кастрация на бездомни и домашни кучета, проведена на територията на община Благоевград.

В рамките на седмица представители на Сдружение „Ветеринари в действие“, които пристигнаха в областния център по покана на общинското ръководство, са кастрирали близо 100 четириноги.

На всички кучета са издадени паспорти, в които са вписани извършените манипулации.

С инициативата се цели да бъде овладяна популацията на животните, в резултат на което броят на безпризорните кучета в града и селата да бъде намален.

Към момента продължава кампанията за осиновяване на бездомни кучета от ОП „Общински приют за безстопанствени животни“, която е под мотото „Вземи ме в твоя дом, ще бъда твой верен приятел“.

През м. септември стартира и кампания за преброяване на домашните и бездомни кучета на територията на областния център и малките населени места.

Община Благоевград разработва цялостна стратегия, в посока решаване на проблема с безпризорните кучета, която предстои да бъде приложена.

Related posts

Община Сандански отличава най-добрите спортисти на 2021 г.

Дани Тренчева

Представители на Дирекция ”Бюро по труда” – Благоевград с разяснителна кампания в община Симитли относно стартирането на проект „Започвам работа“

admin

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

На пазар в РС Македония заради по-ниските цени

admin

Кметът на Симитли Апостол Апостолов удовлетвори искането на жителите на кв. „Ораново“! До броени дни отваря врати детска ясла

Дани Тренчева

Кола блъсна 2-годишно дете на паркинг в Сандански

Дани Тренчева

Leave a Comment