20.06.2024
България

Бит от полицаи по време на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите

 

„Не съм учуден от това, което се случи. Предвидимо беше, че прокуратурата ще си затвори очите”, каза в ефира на NOVA Евгени Марчев, който е станал жертва на полицейското насилие зад колоните на Министерския съвет по време на антиправителствените протести през юли 2020 година.

По думите му са го удряли четирима униформени, но понеже самоличността им не е изяснена, разследването трябва да бъде частично прекратено. Марчев разказва, че дълго време след побоя е имал проблеми с гърба, веднага е било установено и комоцио.

Адвокатът на пострадалия Полина Велчева обясни, че през 2021 година е повдигнато обвинение срещу четирима служители на реда, за които се е твърдяло, че са нанесли побой на клиента й. По-късно разследването се прекратява, защото се оказва, че въпросните униформени са извършили такова нарушение, но не срещу Евгени Марчев.

„Установи се, че клиентът ми е бил бит, но не може да се установи кои са били лицата, които са нанесли побоя”, допълни юристът и каза, че има съмнение прокуратурата умишлено да забавя хода на разследването.

Related posts

5 годишно дете е с опасност за живота след катастрофа с дрогиран шофьор

admin

Депутати от ИТН напускат групата

admin

15-годишната Даная, загубила битката с живота, дава втори шанс за живот и на 17-годишния Преслав

admin

Зам.-здравният министър: Зеленият сертификат работи добре и дава резултат

Дани Тренчева

Ковид-19 за последното денонощие

admin

Парламентът забрани продажбата на райски газ на непълнолетни

admin

Leave a Comment