07.06.2023
Covid-19

Бил Гейтс очаква след Омикрон коронавирусът да отслабне

Основателят на Microsoft и милиардер Бил Гейтс вярва, че броят на коронавирусните инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, след която коронавирусът ще се третира като сезонен грип, предава БГНЕС.

„Докато светът преминава през вълната Омикрон, здравните системи ще бъдат изправени пред предизвикателства. Най-тежките случаи са при неваксинирани хора. След като Омикрон премине, през останалата част от годината случаите ще бъдат много по-малко, така че коронавирусът ще се третира по-скоро като сезонен грип“, написа Гейтс в Twitter.

Той заяви, че сегашните ваксини имат два недостатъка: хората, които са били ваксинирани, все още могат да бъдат заразени, а ефективността на лекарството намалява с течение на времето.

„Нуждаем се от ваксини, които да предотвратяват повторното заразяване и да са ефективни в продължение на много години“, подчерта основателят на Microsoft.

Относно произхода на коронавируса Гейтс пише, че има доказателства, че той е бил предаден на хората от друг биологичен вид.

„В бъдеще ще има огнища (на подобни болести), предадени и от други видове, така че трябва да инвестираме, за да се подготвим за тях“, смята милиардерът.

По-рано Гейтс предположи, че пандемията от коронавирус може да приключи още през 2022 г., въпреки че сега – с появата на щама Омикрон – светът може би преживява най-трудната част от нея.

Related posts

Нови 1403 случая на коронавирус и 11 починали за последното денонощие

admin

Отпускат COVID добавки за пенсионерите до юни

Дани Тренчева

467 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

Властите в Гърция удължиха с една седмица всички Covid ограничения

Дани Тренчева

5 703 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас

Дани Тренчева

Проф. Витанов прогнозира как и кога ще излезем от пика на COVID вълната

Дани Тренчева

Leave a Comment