16.08.2022
Covid-19 България

Без ясно решение около изписването на рецепти за COVID-19

Българският фармацевтичен съюз все още не е подписал анекс за удължаване на срока на договора на аптеките с НЗОК, съобщиха от съсловната организация.

На 26 октомври пред президента Румен Радев беше поет ясен ангажимент предварително предложените от БФС мерки за подобряване на достъпа на пациентите до фармацевтични грижи да бъдат приведени в действие, припомнят от Българския фармацевтичен съюз.

След проведена среща с членове на Надзорния съвет на НЗОК фармацевтите очакваха финализиране на поетите ангажименти в писмен вид.

Решението на проблемите е било отложено от Надзорния съвет чрез позоваване на процедура, въпреки изтичането на сроковете по подготвянето на бюджетната рамка за следващата година, допълват от БФС.

Все още фармацевтите изпълняват електронни предписания на пациенти с COVID-19 без адекватно възнаграждение за поетия професионален риск, припомниха от съсловната организация. В зависимост от решението на Надзорния съвет на предстоящо заседание Управителният съвет на БФС ще обсъди с регионалните колегии участието си в преговорния процес.

Източник: NOVA

Related posts

Дават допълнително пари на училищата и детските градини заради COVID-19

Дани Тренчева

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

Спор за цената на тока и зеления сертификат в пленарната зала

Дани Тренчева

Медици от Видин започват гладна стачка

Дани Тренчева

Колко антитела са нужни, за да си извадим зелен сертификат?

Дани Тренчева

Прокуратурата вече е официално уведомена за ареста на Борисов

Дани Тренчева

Leave a Comment