06.07.2022
Covid-19 Свят

Безплатен телефон за всички ваксинирани украинци над 60 години

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ваксинираните срещу ковид украинци на възраст над 60 години ще получат безплатен смартфон и преференциална тарифа, предаде ТАСС.

„Преди две години започнахме курсове по цифрова грамотност за възрастни хора, а през пролетта ще стартираме нова широка правителствена програма. Всички желаещи ваксинирани украинци над 60-годишна възраст ще получат безплатно висококачествен, модерен смартфон и преференциална тарифа“, каза Зеленски на форума „Дия съмит“.

На събитието екип на украинското министерство на дигиталната трансформация представи повече от 10 нови цифрови услуги, сред които промяна на мястото на регистрация, услуги за пенсионери и шофьори и нови известия в програмата „Дия“. Беше представен също специален данъчен режим за сектора на информационните технологии, както и други цифрови проекти.
В момента в Украйна е в ход програмата „еПоддръжка“, която предвижда изплащането на 1000 гривни (около 35 долара) на ваксинираните украинци. Тази седмица правителството ще реши дали да разшири нейния обхват.

Понастоящем всички украинци на възраст над 14 години с две поставени дози ваксина могат да получат 1000 гривни от държавния бюджет. За целта е необходимо те да разполагат с ковид сертификат в мобилното приложение „Дия“.

Източник: БТА

Related posts

1256 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

МЗ: Само 7 области в страната остават в тъмночервената зона

Дани Тренчева

Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист

Дани Тренчева

Новите случаи на КОВИД-19 у нас през последното денонощие са 362

Въвеждат се нови противоепидемични мерки в област Благоевград, считано от 31 януари

Дани Тренчева

Жозеп Борел: Блокирането на украинското зърно е военно престъпление

Leave a Comment