21.02.2024
Без категория България

АПИ с важно предупреждение

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и в Северозападна и Западна България дъждът ще преминава в сняг. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания. Целта е превантивните, а след това и снегопочистващите дейности да започват максимално бързо при прогноза за влошаване на времето, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

admin

Парламентът реши Иван Иванов да продължи да изпълнява функциите на председател на КЕВР

admin

Депутатите приеха процедурните правила за избор на председател на КПКОНПИ

admin

Шофьор на автобус нападна пътничка

admin

Да не се гласува за ДПС призовават турски активисти в Кърджалийско

admin

Кирил Петков: Българският данъкоплатец е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард лева

admin

Leave a Comment