24.04.2024
България

Ангел Джамбазки и група симпатизанти на ВМРО се събраха тази сутрин пред дома на премиера Кирил Петков

Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки и група симпатизанти на ВМРО се събраха тази сутрин пред дома на премиера Кирил Петков. Джамбазки обясни, че той и привържениците на ВМРО искат да разговарят с Петков по темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз.

На място имаше полиция, която охраняваше демонстрацията. Двама полицаи дори бяха застанали точно пред входа на жилищната кооперация. На стълб, непосредствено до вратата, бяха залепени и няколко лозунга.

Искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Република Северна Македония, каза Джамбазки пред медиите. Той добави, че ВМРО не приема по никакъв начин каквото и да било отстъпление по темата, каквото и да било отстъпление от българския национален интерес.

След като престояха повече от час пред дома на премиера, Джамбазки заяви, че заедно със симпатизантите на ВМРО отиват пред парламента в 12:00 часа, за да искат оставката на кабинета.

Петков досега не пожела да чуе нищо, което би му било полезно, държа се  фриволно по темата за Северна Македония. Той трябваше да прочете много неща, не само предложението на Франция, коментира още Джамбазки пред медиите. Според него след края на френското председателство натискът към България няма да намалее.

Евродепутатът посочи, че по никакъв начин с проявата от тази сутрин не е нарушено личното пространство на Петков, тъй като всички са на тротоара, а не в дома му.

Related posts

Велики вторник е! Ден за смирение и поучение

admin

Парламентарни трикове при избора на председател на временната комисия за газопроводите през България

admin

Гешев се срещна с жители на пловдивския квартал „Столипиново“

admin

Гешев към ВСС: Разгледайте предложението за освобождаването ми, за да защитя честта си

Дани Тренчева

Спряха канал за трафик на лекарствени препарати

Дани Тренчева

Взети са ДНК проби от близките на загиналите на магистрала „Струма“

Дани Тренчева

Leave a Comment