26.06.2022
България

Алибегов: Няма да затворим заведенията в полунощ, няма да се дадем без битка

Нощните заведения няма да спазят заповедта за противоепидемичните мерки в София, която влиза в сила в полунощ. Това заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов в интервю за DarikNews.bg. Заповедта предвижда вечерен час на заведенията – 22:00 ч., работа на 50% от капацитета и влиза в сила в 00:00 часа на 27 януари.

Той бе категоричен: „Няма да затворим, заповедта е в разрез с българската и европейската политика“.

„Премиерът Петков и министрите се събраха и призоваха: „Ваксинирайте се, за да си върнем живота“. Те послушаха държавата и 100% от персонала на нощните заведения го направи. Това е най-ваксинираният бранш в България“, аргументира се Алибегов. И заключи: „Няма да носим повече тази здравна тежест“.

„В заповедта е разписано и че трябва да се работи на 50% капацитет, ние трудно достигаме тези 50%, но поне ни стига, за да плащаме заплати и сметки“, каза още той. 

На въпрос дали собствениците на заведения се притесняват от проверки и санкции, Алибегов отговори, че нямат избор: „Изправени сме пред фалити. Опрели сме до стената. Няма да се дадем без битка“.

Алибегов отчете още, че заповедта има начален срок на действие, но няма краен срок. „Предишната такава заповед от декември от 2020 г. бе за 14 дни, а продължи 6 месеца“, каза още той.

Алибегов уточни протеста на бранша: „Не го правим, защото искаме да покажем мускули, а заради служителите, които се ваксинираха, за да работят“. По думите му заповедта на Столичната РЗИ е доказала на антиваксърите, че ваксините не работят, защото въпреки тях, бизнесът се затваря.

Източник: DarikNews.bg

Снимка: БГНЕС

Related posts

Задържаха бивш депутат от ГЕРБ

Честваме Св. преподобни Патапий Египетски, чудотворец

Дани Тренчева

Ограничения на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас

admin

Срокът за изплащане на пенсии и добавки може да бъде удължен

Според Бойко Рашков сигналът срещу Асен Василев не съдържа никакви данни за извършено престъпление

admin

Започна изплащането на пенсиите и добавките към тях

admin

Leave a Comment