03.05.2024
България Политика

МОН с пояснения за легитимността на дипломата на Андрей Гюров

Поради големия обществен интерес във връзка с признаването на образователната и научна степен (ОНС) „доктор“ на народния представител Андрей Гюров пресцентърът на МОН съобщава следното:

Дипломата от Виенския университет за придобиване на ОНС „доктор“ на Андрей Гюров е регистрирана за заемане на академичната длъжност „главен асистент“ в Американския университет в България на 10 октомври 2019 г.

Заявлението за признаване на същата диплома, което дава достъп до пазара на труда извън висшите училища, е постъпило на 31 март 2022 г. За признаване на ОНС „доктор“ се извършва следната процедура:

Проверка на статута на висшето училище, издало дипломата: В случая Виенският университет е акредитирано висше училище на територията на Австрия – държава членка на ЕС;

Проверка на автентичността на представената диплома: Дипломата на Андрей Гюров е регистрирана и публично достъпна на сайта на библиотеката на Виенския университет, поради което нейната автентичност е установена веднага.

Заради големия обществен интерес посочените по-горе проверки са направени в деня на подаване на заявлението – 31 март 2022 г.

Националният център за информация и документация (НАЦИД) не се произнася по съдържанието на дисертационния труд, а проверява само легитимността на дипломата, което е направено в случая.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

„Възраждане“ без маски при президента: Зеленият сертификат да отпадне!

Дани Тренчева

Вижте имейла със заплахите за бомби към училищата

admin

Областният управител Валери Сарандев поиска да бъде освободен от поста

admin

Преизбраха Боби Михайлов за шеф на БФС

Дани Тренчева

ППС: Лоши са условията за туризъм в планините

admin

Митнически служители откриха 90 000 недекларирани британски лири при две проверки на ГКПП Дунав мост-Видин

Дани Тренчева

Leave a Comment