06.05.2024
България

Министър Асена Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София

Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният министър проф. Асена Сербезова с директора на ЦСМП – София д-р Георги Гелев при днешното си (21 февруари) посещение в Центъра.

Двамата разговаряха за действията на здравното министерство по организация на спешната медицинска помощ по въздух. По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера, които ще се използват за транспортиране на пациенти със спешни състояния. Още един хеликоптер ще бъде осигурен по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

При посещението си в Районния координационен център към ЦСМП – София министър Сербезова разговаря със служителите относно логистиката на пациентите в София и областта и механизма за проверка на свободните болнични легла.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в т.ч. и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се запознаят с организацията на спешната медицинска помощ в Р Турция. Целта е обмяна на опит и добри практики, които да бъдат адаптирани у нас.

Related posts

Две деца избягаха от детска градина без персоналът да забележи

admin

Съдът определи за противоконституционен указът за назначаването на Кирил Петков

Дани Тренчева

4922 са новите случаи на COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Днес МВР засилва мерките с цел да няма жертви при катастрофи

admin

Гьоков: Нямам напрежение кой ще е следващият социален министър

admin

73-годишна жена е изнасилена от 23 годишен мъж

admin

Leave a Comment