02.05.2024
България

Прогноза за времето 17 февруари 2022

В четвъртъкоблачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на места временно до слънчево, но привечер, от запад, отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимални температури между 12 и 17 градуса, в София около 12 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През нощта срещу петъквятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На места – от северозапад на югоизток – ще превали краткотраен дъжд, в планините – сняг.

Над Черномориетооблачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планинитеоблачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 7 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

В петък сутринта все още на места в североизточните райони ще има слаби превалявания, но бързо ще спрат. Облачността от запад ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще бъде ветровито, но в Западна България вятърът постепенно ще отслабва. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градусаПрез нощта срещу събота вятърът навсякъде ще отслабне, до сутринта ще се ориентира от югозапад.

В събота ще е предимно слънчево, с по-ниски минимални и по-високи максимални температури.

Източник: БТА

Related posts

Проф. Илко Гетов: Двете лекарства срещу COVID са под формата на таблетки

Дани Тренчева

Насоки за кандидатстване за средства по Плана за възстановяване

admin

Прогноза за времето 18 март 2022

Шефът на „Сиела Норма“ извикан да дава разяснения в МВР

Дани Тренчева

Може да бъде поискано прегласуване на мораториума за цената на тока

Дани Тренчева

Николай Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново

admin

Leave a Comment