03.05.2024
България Политика

ПП: Ще се придържаме към коалиционното споразумение

Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Това каза председателят на Комисията по енергетика и депутат от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски пред журналисти в парламента, съобщава БГНЕС.

Рибарски заяви, че предстои да бъде възложена експертна оценка за АЕЦ „Белене“.

„Това, което заложихме в коалиционното споразумение е да се разгледат всички възможности“, каза още Рибарски.

„Ще се придържаме към коалиционното споразумение. Да видим дали АЕЦ „Белене“, дали нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“ трябва да бъдат изградени. Ние коалиционно считаме, че споразумението е такова. В тази посока разглеждаме възможностите“, каза още депутатът.

Той посочи, че управлението е стабилно и има добра комуникация с коалиционните партньори. „Ние правим коалиционни експертни съвети, на които ги разглеждаме тези теми. Това, което коалиционното споразумение залага, е една експертна оценка на възможностите, предвид активите, които имаме закупени за АЕЦ „Белене“ и възможностите, които предоставя площадката в АЕЦ „Козлодуй“, заяви още Рибарски.

Радослав Рибарски отговори и на въпрос във връзка с поисканата му оставка от ГЕРБ и отчете, че идеята е ако има компенсаторен механизъм, да бъде по-дългосрочен. „Решението там не трябва да е на база само компенсации. Институции, които разчитат само на бюджетни средства, при едно повишаване на цените, поемат целия риск от борсовата търговия и нямат никакви лостове за реакция, когато цените станат високи. Вече компенсации има, те в момента се виждат от всички. Този месец компенсациите продължават и са еднакви за всички небитови потребители без някакъв селективен подход“, заяви още Рибарски.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Шофьорите ще могат еднократно да коригират сгрешена винетка

Тристранният съвет обсъжда Закона за ДДС, подоходното облагане и акцизите

Дани Тренчева

Депутатите няма да обсъждат въвеждане на зелен сертификат за НС

Дани Тренчева

Задържаха група чужденци, преминали без разрешение през границата на Република България

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 6 януари 2022

Дани Тренчева

Убитият бивш криминалист свързан с Бирмите и Маргините

admin

Leave a Comment