03.05.2024
Covid-19

Нови строги COVID мерки в област Перник

Въвеждат се задължителни противоепидемични мерки в Пернишка област от 11 до 24 октомври, е решил Областният оперативен щаб за борба с коронавируса.

Преустановява се провеждането на планова оперативна дейност и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Допускат се само изключения в някои ситуации.

Прекратяват се посещенията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановява се провеждането на събирания от частен характер, на масови спортни събития и на закрито, и на открито.

Наложена е забрана и за посещения на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси. Културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви) могат да се организират и провеждат при заетост 30 % от общия капацитет на помещенията на закрито.

Посещение в заведения за хранене, игрални зали и казина, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове и нощни клубове, се допускат при използване на не повече от 50 на сто от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от два метра между столовете на масите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

За учениците се въвежда ротационен принцип на дистанционно обучение. Детските градини и ясли са отворени, като ще работят при строго спазване на противоепидемични мерки.

Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, занимални и други обучителни центрове при посещаемост от шест до 10 души на два метра разстояние.

Related posts

Германия планира да прекрати повечето COVID ограничения

Дани Тренчева

Въвеждат срок на валидност на сертификатите за ваксинирани?

Дани Тренчева

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните и с бустерна доза ще се опазят от Омикрон

Дани Тренчева

Под 1000 на 100 хил. души е заболеваемостта от COVID – 19 на 14-дневна база в Благоевградска област

Дани Тренчева

Учениците в Благоевград, Сандански, Кресна и Якоруда продължават с онлайн обучението

Дани Тренчева

Скок на положителните тестове за COVID-19 в училище

Дани Тренчева

Leave a Comment