27.04.2024
България Политика

Депутатите отхвърлиха създаването на временна комисия за противоепидемичните мерки

С 51 гласа „за“, 64 „против“ и 30 „въздържал се“ мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на „Възраждане“ за създаване на анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства за въведените противоепидемични мерки срещу коронавируса у нас.

От партията настояваха временната комисия да се занимава с последиците върху психическото състояние на гражданите от въвеждане на мерките, със сключените договорите за доставка на ваксини, проверка на броя на хоспитализираните пациенти и ревизия на средствата, отпуснати по клиничните пътеки за лечение на Covid-19.

Лидерът на партията Костадин Костадинов подчерта:

„Кой ще носи отговорността за абсолютно безсмислено похарчените милиони левове. Прекалено много са въпросите, а отговорите се броят на пръстите на едната ръка. Няма ясно, няма прозрачност“.

Хасан Адемов от ДПС не откри смъсъл от създаване на подобна комисия и заяви:

„По-важният въпрос е на какво ще направи тази комисия, по-важният въпрос е как се управлява кризата изобщо в България. Разбрахме, че е създаден този пандемичен комитет, кризата трябва да бъде управлявана не единствено и само от едно министерство. Той трябва да бъде оглавен поне от вицепремиер! Дали кризата ни управлява в момента, или ние активно управляваме кризата – това е най-важното нещо“. 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Related posts

Посолството на САЩ у нас: Загрижени сме от изказванията на Радев за Крим

Дани Тренчева

ГЕРБ: Думите на Кирил Петков, че армията не е финансирана правилно и достатъчно са лъжа

Дани Тренчева

Забраняват се плановите операции във Великотърновска област

Дани Тренчева

БСП уважава партньорите си, но иска да се върнат хартиените бюлетини

Арестуваха двама мъже за трафик на мигранти

admin

Жандармерията ще охранява наводнените села в Карловско

admin

Leave a Comment