07.05.2024
112 Свят

Верижна катастрофа с над 20 автомобила в Букурещ

Верижна катастрофа с участието на над 20 автомобила е станала тази сутрин в Букурещ. Поради материалните щети по част от автомобилите, собствениците им са били принудени да ги оставят на пътното платно съобщава телевизия Диджи 24. Верижната катастрофа е станала на мост, покрит с лед заради пръскачки за напояване, намиращи се около пътя, разказаха шофьори, участвали в инцидента. Колите са се пързаляли като шейни. Едва след верижната катастрофа служители на компания „Пътища и мостове“ разпръснаха сол по заледеното шосе, посочва телевизията.

„Катастрофа беше пълен хаос“, каза един от шофьорите и обясни, че е опитал да спре, но не това е било невъзможно. „Влязох в мантинелата, за да не вляза в хората отпред“, каза друг шофьор.

Някои от участниците в инцидента успяха да напуснат местопроизшествието с автомобилите си, но други имаха толкова много щети, че ги оставиха на пътя. Наложи се полицаи и пожарникари да ги избутват от мястото, за да освободят движението.
За щастие, при верижната катастрофа нямаше пострадали хора. Трафикът бе блокиран в продължение на три часа, посочва телевизионният канал.

Източник: БТА

Related posts

10 души загинаха при руски обстрели на украинския град Северодонецк

Дани Тренчева

Дядо помете две баби на пешеходна пътека

admin

Тежка спасителна акция по спасяване на пострадал алпинист се проведе в Банско

Дани Тренчева

Моторист и линейка в сблъсък край с. Буково, има ранен

admin

Интерпол отново издирва Цветан Василев

admin

Задържаха 33-годишен мъж за притежание на наркотици

Дани Тренчева

Leave a Comment