06.05.2024
Банско Пулсът на Югозапада

ЗАПОЧНА РЕХАБИЛИТАЦИЯТА НА ОБХОДНОТО ТРАСЕ НА БАНСКО

По споразумение на Община Банско с Агенция пътна инфраструктура, започна рехабилитацията на обходно трасе на Републикански път II-19. Тази част от пътя попада в регулацията на гр. Банско от кръстовището на републиканския път с ул.”Явор” в м.Забиница, преминаваща в ул.”Найден Геров” и отново включваща се в републиканския път в м.Черешата.

Реализирането на сътрудничеството с АПИ решава въпроса с пълната рехабилитация на околовръстния път на Банско, който ще облекчи трафика за автомобилите, които пътуват към ски зоната и планината и голяма част от хотелите и апартаментните комплекси в южната част на града.Дейностите по рехабилитирането стартират от кръстовището на ул.”Найден Геров” и ул.”Солун” в западна посока.

Работата през настоящата година ще се извършва до началото на активния зимен туристически сезон. Предвижда се полагане на изцяло нова асфалтова настилка и подмяна на компрометираните части от тротоарите и бордюрите. Възстановяването на общинския пътен участък е един от приоритетите за града, защото ще осигури по-лесен достъп на туристите до курортната зона на Банско, Национален Парк „Пирин” и ски – зоната в планината и ще повиши безопасността на движението .Само преди година беше изградена и пусната в експлоатация голяма част от ул.”Найден Геров” – от кръстовщето с ул.”Солун” до м.Черешата, която е част от обходното трасе.

Related posts

ЧЕЗ предупреждава за възможни прекъсвания на електрозахранването в община Симитли на 7 март

Дани Тренчева

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Жена отива на съд за палеж на шивашки цех

Автомобил блъсна дете на колело на пешеходната пътека при магазин „Кауфланд“

23-г. монголец пребит зверски в Благоевград, издирват нападателите

АПИ: До 18 ч. днес шофьорите трябва да се движат с повишено внимание по пътя Симитли – Разлог

Leave a Comment