01.05.2024
112 България

Трагедията на „Струма”: Румен Радев се срещна със Зоран Заев

България и Република Северна Македония са заедно в скръбта си за загиналите при тежкия пътнотранспортен инцидент на автомагистрала „Струма“, при която десетки граждани на югозападната ни съседка загубиха живота си, а други бяха ранени. Това бе общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, които се срещнаха днес.

Румен Радев изрази съболезнования на Зоран Заев за десетките жертви при автомобилната катастрофа, а министър-председателят на Република Северна Македония изказа съболезнования на българския държавен глава за пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, при който загинаха 9 души.

България е предприела своевременни действия за изясняване на причините за пътнотранспортния инцидент на автомагистрала „Струма“, за идентификация на загиналите, за оказване на помощ и за лечението на пострадалите, разчита на подкрепата на институциите в югозападната ни съседка и е готова да им предостави цялата информация по случая, беше подчертано по време на срещата.

Related posts

ЦИК готви нова обществена поръчка за доставка на още машини за изборите

Дани Тренчева

Говорят здравните власти: Предвиждат ли се промени за зелените сертификати у нас

Дани Тренчева

Задържаха бивш депутат от ГЕРБ

12 399 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

4662 са новозаразените с коронавирус, активните случаи – 108 741

Дани Тренчева

Leave a Comment