18.10.2024
Covid-19 България

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Министерството на образованието и науката получи нова пратка с 86 000 теста за COVID-19. Доставеното количество е в рамките на втората обществена поръчка, обявена от МЗ за образователната система.

Тестовете са със същите характеристики и от същия тип като избраните от Здравното министерство при първата поръчка, резултатите от която бяха обявени на 2 ноември 2021 г. Новата пратка ще бъде разпределена в четири области – Пловдив, Бургас, Русе и Враца.

Първата доставка от 200 000 теста беше изпратена до училищата в 13 области в страната, включително в София. Това позволи на десетки хиляди ученици от I до IV клас да се върнат в училище днес.

Първото тестване премина при много добра организация. Опитът показа, че дори в големите паралелки процесът не отнема повече от 20-30 минути, уточняват от МОН. 

Освен учители и непедагогически специалисти, в изследването се включиха десетки доброволци – родители, медицински специалисти, студенти по медицина, медиатори. От МОН благодарят за безценната подкрепа на всички тях.

Related posts

ИТН настоява зелените сертификати да отпаднат

Дани Тренчева

Лозарите излизат на протест

admin

Кирил Петков с първи промени в новия кабинет

Дани Тренчева

Издирват 18-годишно момче от Мездра

admin

Разследват лекар за фиктивни прегледи и фалшиви документи

Дани Тренчева

Преговори за коалиция: Бюджет 2022 да бъде приет до края на януари

Дани Тренчева

Leave a Comment