17.05.2024
Без категория България

Прогноза за времето

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

След обяд, главно над планинските и източните райони от страната ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София – около 32°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 – 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 19°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

Related posts

Прогноза за времето 11 февруари 2022

Дани Тренчева

25% от децата са в интернет пет и повече часа на ден

admin

Асен Василев: Актуализираният бюджет е разчетен да издържи януари и февруари

Дани Тренчева

Диана Ковачева поиска държавата да компенсира със задна дата домакинствата на природен газ

Дани Тренчева

Отпускат 2,3 млн. лв за реконструкцията на Зографския манастир

Дани Тренчева

„Възраждане“ без маски при президента: Зеленият сертификат да отпадне!

Дани Тренчева

Leave a Comment