05.05.2024
България

Слънчево и ветровито време на Йордановден

Днес ще преобладава слънчево и ветровито време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – силен северозападен вятър и с него ще нахлуе порция студен въздух, предаде репортер на БГНЕС.

Жълт код е обявен за 17 области в Северна и Централна България заради силния вятър. Очаква се северозападният вятър да е с пориви 18-20 m/s.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, в отделни котловини в Южна България – до около 0°.

Вечерта вятърът ще отслабне и до полунощ в повечето райони ще стихне. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°, в София – около 9°.

Над планините облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. След обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие временно до 3 бала.

В събота ще ма разкъсана облачност, в западните райони сутрешните температури ще са отрицателни – около минус 1 – минус 3 градуса, а дневните ще са между 9 и 13 градуса, за София 9. /БГНЕС

Related posts

За първи път ще има матура по рядък език

Дани Тренчева

Украинският посланик у нас: Атаките срещу Киев са планирани преди взрива на Кримския мост

admin

Прогноза за времето 24 януари 2022

Дани Тренчева

Парламентът задължи правителството да докладва за състоянието на оградата по границата

Дани Тренчева

Катастрофа затвори АМ „Тракия“

Дани Тренчева

Ивайло Мирчев: Проблемите с бежанците са заради множество неработещи институции

Leave a Comment