12.05.2024
България Темида

Софийският апелативен съд с решение за убиеца на Милен Цветков

Софийският апелативен съд е потвърдил изцяло присъдата на Софийския градски съд за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщи „Сега“, позовавайки се на свои източници в прокуратурата.

Така вече на две инстанции Кристиан Николов е признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост с жестоката катастрофа от 19 април 2020 г. и наказан с 9 години затвор и 10 години без книжка.

Прокуратурата обаче го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. (По същия начин Георги Любенов беше обвинен за катастрофата на Околовръстното в София, отнела живота на френски гражданин). Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Първите две инстанции приемат за доказано, че Николов е употребил наркотични вещества, преди да седне зад волана, както и че е нарушил правилата за движение по пътищата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

4955 са новите случаи на коронавирус, 13,6 на сто положителни проби

Дани Тренчева

Министър Йорданова даде на прокурор преустройството на новия следствен арест в Благоевград

Петър Петров

Измама с продажба на дърва за огрев

admin

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

Ограничено е движението по магистрала „Тракия“

admin

Без движение по АМ „Струма“, докато не приключат огледите на мястото на катастрофата

Дани Тренчева

Leave a Comment