18.10.2024
112 България

Полицай отказа подкуп

Употребил алкохол турски шофьор на камион е предложил подкуп на полицейски служител на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, за да не бъде проверяван, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Това е станало на 24 юли около 07:00 часа на платно „изход товарни автомобили“ в посока Турция на пункта.

Служители на Районото управление (РУ) в Свиленград са инспектирали товарен автомобил влекач с прикачено полуремарке, управляван от 61-годишен турски гражданин. Установено е, че лицето управлява превозното средство след употреба на алкохол – 2,10 промила. Той е отказал кръвна проба.

Непосредствено преди пробата за алкохол, водачът поставил в преден джоб на жилетката на служител от РУ Свиленград 250 евро, за да не бъде проверяван. По случая е образувано досъдебно производство. Банкнотите, с които е предложен подкупът, са предадени с протокол за доброволно предаване и са приложени към образуваното производство. Задържан за срок до 24 часа.  Работа по случая продължава, допълват от полицията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Убийство в София

admin

Депутатите решиха: Замразяват цените на тока, парното и водата до края на март

Дани Тренчева

Православната църква почита паметта на Свети пророк Наум

Дани Тренчева

Задържаха пияна шофьорка с краден автомобил

admin

„Българската Коледа“ подпомогна с апаратура 26 болници в страната

Дани Тренчева

НСО търси да назначи над 30 нови служители

admin

Leave a Comment