07.05.2024
Без категория България

Повече гишета за обслужване на обновения Терминал 2

На обновения Терминал 2 на столичното летище ще бъдат осигурени значително повече гишета за обслужване и регистрация на пътници (Check-in гишета), съобщиха от пресцентъра на Летище София.

Проектът предвижда през следващата година и половина броят на гишетата за регистрация да се увеличи от сегашните 34 до 52. Стратегията на концесионера за петзвездно регионално летище включва редица подобрения на летището, включително прехвърляне на самолетния трафик от 70-годишната сграда на Терминал 1 към Терминал 2 след цялостното му преустройство.

Повече гишета означават подобрен капацитет на летището, по-голямо удобство за нашите клиенти, по-бързо обслужване на пътниците, допълват от летището.

За да се освободи място за новите гишета, ще бъде преместена зоната за вътрешни полети, което ще позволи на пътниците за Варна и Бургас да използват заведенията за хранене, търговските площи и другите удобства на терминала, което не е възможно в момента.

Всички гишета за регистрация ще бъдат свързани с изцяло нова система за обработка на багажа, която ще позволи на пътниците сами да обработват регистрирания си багаж. Развитието на зоната за заминаване е планирано за 2023 г., уточняват от столичната аерогара.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Хладен душ за България ден преди окончателното решение за присъединяването ни към Шенген

admin

Условна присъда за 19 годишен, откраднал 42 хил. лева от местоработата си

admin

Задържаха шофьор с 2.02 промила алкохол

admin

МРРБ откри нарушения за милиони при ремонтите на републикански пътища

Дани Тренчева

Асен Василев: Имаме няколко сценария за еволюция на инфлацията

„Галъп”: Избирателите на „Продължаваме Промяната” са с по-високи доходи и образование

Дани Тренчева

Leave a Comment