02.05.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

МЕТРО България и ФК „Пирин“ направиха дарения за украинските граждани, одобрени за настаняване в Социалните жилища в Благоевград.
От веригата магазини са осигурени 150 бр. спални комплекти, в това число чаршафи, възглавници и калъфки. Дарението е извършено чрез Български Червен кръст, като включва и 150 бр. кърпи за тяло, 150 бр. кърпи за лице и 150 бр. олекотени завивки.
Още едно голямо дарение бе направено за украинските граждани, които ще обитават Социалните жилища в областния център. То е от Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, под формата на парични средства и е в размер на 9900 лева.
С тях ще бъдат закупувани вещи и продукти от първа необходимост за бежанците, пристигнали от размирна Украйна в областния център на Пиринско.
Вчера над 90 украинци, подали заявления за ползване на Социалните жилища в кв. „Освобождение“ получиха ключове от помещенията.

Related posts

Община Благоевград осигурява безплатни автобуси за Голяма задушница

Дани Тренчева

Собственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур продава клуба

admin

Десетки расови жребци от симитлийска община и региона ще се съберат на традиционните кушии на Тодоровден в местността „Беглико“ край Крупник

Дани Тренчева

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Дани Тренчева

Aкция антидрога в Благоевградско

admin

42-годишният Ангел Андреев извади Богоявленския кръст в село Черниче

Дани Тренчева

Leave a Comment