05.05.2024
112 Пулсът на Югозапада

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, води разследване по образувано досъдебно производство за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери. Деянието е квалифицирано по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. чл. 234, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

На 06.05.2022 г., на входящо трасе на ГКПП Кулата, митнически служители селектирали за проверка по метода „анализ на риска“ товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Гърция. В транспортните документи относно превозвания товар било посочено „бягаща пътека и части“ за получател в България. Камионът бил пломбиран с гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите относно статута на стоката и режима, под който е поставена.

При справка в информационната система митническите инспектори са установили, че представената на хартиен носител транзитна декларация за товара не е регистрирана, т.е. такъв документ не съществува.

При извършена физическа проверка е било констатирано, че само малка част от кашоните, намиращите се в близост до вратата на товарния отсек, съдържат възглавници. В останалите са били открити цигари, марка „Давидов“, без бандерол. Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1 330 кашона. Пазарната стойност на предмета на престъплението е 3 657 500 лева, като само дължимият акциз възлиза на 2 364 075 лева. Разследване продължава под надзора на прокуратурата.

Related posts

„Септември“ (Симитли) записа загуба в контролен мач срещу „Ботев“ (Ихтинам)

Дани Тренчева

Народният представител Стефан Апостолов с призив към управляващата коалиция във връзка с нарастващите проблеми около цените на електроенергията

Дани Тренчева

Слънчевите деца от Дневния център в град Симитли изработиха Валентинки и картички по случай Св. Валентин

Дани Тренчева

Децата от група „Мики Маус“, филиал Ораново на ДГ „Радост“ пресъздадоха традициите, свързани със Св. Анна

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Синът на Росен Жъчката – Асен е новият собственик на култовото благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“

admin

Leave a Comment