28.04.2024
България Пулсът на Югозапада

18 българчета в първите топ 3 позиции на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2022

За седемнадесета година  надпреварата бе организирана от  Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

 

Ученици от различни градове в страната станаха повод за гордост с постигнатите отлични резултати в националния кръг на тазгодишното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics. Четиринадесет момичета и четири момчета се класираха на първите топ 3 позиции в различните нива на владеене на езика. През септември победителите в най-високите нива ще се явят на третия – международен кръг на състезанието KGL в Солун, Гърция, където ще се съревновават с ученици от други страни. Престижната надпревара се организира за поредна година от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Националният кръг на състезанието се проведе на 19 март в гр. Гоце Делчев, а домакини бяха Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“. В него участваха близо 600 възпитаници от 8 до 18 годишна възраст от 118 училища – членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Златото във всяко от езиковите нива заеха:

Ивет Палазова от СУ „Св.Патриарх Евтимий“ гр. Пловдив в ниво PRE-А1,

Боряна Ангелова от 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“ гр. София в ниво А1,

Тони Гърков от НПГ „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев в ниво А1 Senior,

Димитър Бончев от Училища за чужди езици Александър гр. Бургас в ниво А2,

Надежда Дюлгерова от ПГ „Пейо К. Яворов“ гр. Петрич в ниво В1 и

Жасмин Ялчън от ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали в ниво В2.

 

Всички класирали се на първите топ 3 места ще бъдат наградени по време на предстоящата национална конференция „Ден на Кеймбридж“, която ще се проведе на живо, на 4 юни 2022 г. в гр. София.

 

„Радостни сме от добрите резултати, които показаха всички участвали ученици. Поздравяваме победителите класирали се на челните позиции и им пожелаваме успех на предстоящия международен кръг. В момента сме в подготовка на наближаващата конференция „Ден на Кеймбридж“, на която официално ще наградим победителите. Щастливи сме, че тази година отново имаме възможност да я осъществим на живо в гр. София. Предстоят изключително интересни сесии от световноизвестни специалисти в английския език, а по традиция тогава ще наградим и победителите в художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.“, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

 

Състезанието Kangaroo Global Linguistics е най-голямото училищно състезание по английски език в света, което у нас се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за втори и трети кръг на състезанието.

 

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателство Клет България. В асоциацията членуват 150 от най-добрите училища у нас, като тя е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

 

Related posts

Задържаха двама мъже от Симитли за увреждане на два паметника в гробището в кв. „Ораново“

Дани Тренчева

Депутатите гласуват за колко време замразяват тарифите на тока, парното и водата

Дани Тренчева

Нова серия бомбени заплахи: 35 училища в София получиха заплашителен имейл

admin

„ЕВН България“ предоставя възможност за самоотчитане

admin

Аварийно спиране на газоподаването за Благоевград

Дани Тренчева

Откриха 32 малки питона, скрити между чорапи на ГКПП Капъкуле

admin

Leave a Comment