28.11.2022
България Политика

Владислав Горанов: Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки

Свидетелят Петков (премиера Кирил Петков – б. ред.) инициира всичко дотук –  арестът на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това. Това каза пред журналисти бившият министър  на финансите Владислав Горанов след като беше разпитан в Софийска градска прокуратура като свидетел по разследването за изнудване на бизнесмена Васил Божков.

Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, когато в държавата има много по-големи кризи. За мен продължава да буди недоумение защо се стигна до такова откровено нарушаване на закона, защото да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход, заяви Горанов. В много от твърденията на управляващите се чуват едва ли не тезите на г-н Божков, добави той.

Попитан ще се види ли с министър-председателя, бившият финансов министър посочи: „Той е много зает човек, няма смисъл да се гледаме“.

Има твърдения, които уличават определени лица в нещо. Всички тези твърдения са неверни, отбеляза Владислав Горанов. Той обаче уточни, че не е решил дали ще си търси правата в Страсбург, като добави: „Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някого“.

В отговор на въпрос вземал ли е пари от Васил Божков, Владислав Горанов каза: „Не“. Той не ме е рекетирал и аз не съм рекетирал него, подчерта бившият министър на финансите.

Това са рисковете пред политиците – да участват в кални борби, коментира той.

Попитан как е прекаерал нощта в ареста, Горанов заяви: „Помещенията бяха добре обзаведени. Нямаше некоректно поведение на полицейските власти“.

На въпрос дали се страхува за живота си отговори отрицателно, като допълни: „Внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам“.

Related posts

3853 са новите случаи на COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Комитова: Смятам да предам щафетата на новия министър и да се оттегля

Дани Тренчева

Разследват убийството на осемгодишно дете в пловдивското село Желязно

admin

Преговорите за правителство: Различия в здравеопазването

Дани Тренчева

Има загинали при инцидент в „Арсенал“

admin

724 са новите случаи на коронавирусна инфекция, доказани в България за последните 24 часа

Дани Тренчева

Leave a Comment