01.12.2022
112 България

Стряскаща статискика на „Пътна полиция“ – София

Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в София, го правят след въздействие на упойващи вещества. Това каза по време на изслушването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ – София. Това са млади хора между 18 до 40 години. Младото поколение не се съобразява с нищо, заяви Тенев.

Началникът на „Пътна полиция“ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушения на скоростта, заловени са 178 водачи след употреба на наркотици, а 298 са хванати да шофират след употреба на алкохол.

Столицата е много натоварена, трафикът е голям и ние сами не можем „да огреем навсякъде“, каза Тенев. По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „Пътна полиция“ и още пет, които обслужват магистралите около столицата. В София стават много леки пътнотранспортни произшествия. Той допълни, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

Молбата ни е, ако има възможност, Столичната община да ни осигури средства, за да осигурим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта, каза още Тенев.

От началото на годината най-много пътни произшествия в София са станали на Околовръстния път – 200, на „Цариградско шосе“ са регистрирани 103 инцидента, а на бул. „Черни връх“ – 51. Най-много жертви има при катастрофи на Околовръстния път – 11, на „Цариградско шосе“ – девет, на бул. „Черни връх – три“, информира началникът на „Пътна полиция“ – София.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Бой между депутати в парламента

Над 1,6 милиарда лева са изплатени на 13 000 фирми по мярката „60 на 40“

Дани Тренчева

Полицията няма да разследва палежа на 500 годишен дъб

admin

Проверява се как „Булгаргаз“ е изнесъл природен газ до Румъния от газохранилището в Чирен

Дани Тренчева

1 235 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последното денонощие

Дани Тренчева

4662 са новозаразените с коронавирус, активните случаи – 108 741

Дани Тренчева

Leave a Comment