28.11.2022
Без категория България

От 1 юли започва приемането на заявления за отпускане на целева помощ за отопление

От 1 юли започва приемът на заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон 2022/2023 г., съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Заявленията могат да се подават до 31 октомври на място в дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) по настоящ адрес или в специално организирани за целта приемни, чрез Системата за сигурно електронно връчване, подписани с персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт или с квалифициран електронен подпис, както и чрез лицензиран пощенски оператор.

Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2022 г. до 31 март 2023 г. Размерът й ще бъде определен със заповед на министъра на труда и социалната политика съобразно решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за цените на електроенергията за бита от 1 юли, което предстои да бъде обявено.

Право на целева помощ за отопление имат хората и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на заявление-декларацията, е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп съобразно възрастта, семейното положение, здравословното състояние, наличието/липсата на съжителство и други констатирани обстоятелства.

За миналия зимен сезон са издадени 261 001 заповеди за отпускане на целева помощ за отопление на обща стойност 135 902 746 лева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Напрежение и конфронтации в Народното събрание след ареста на Борисов

Удължава се срокът на въведените противоепидемични мерки

admin

Kак функционира Националната телефонна линия за деца 116 111

admin

Прогноза за времето 15 февруари 2022

Дани Тренчева

Иван Гешев обмисля да сезира КС за намаления бюджет на прокуратурата

Дани Тренчева

Пореден протест на работещите в затворите

admin

Leave a Comment