09.02.2023
Covid-19 България

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък. Това каза на брифинг пред сградата на Министерството на здравеопазването проф. Радка Аргирова, член на експертната група, която заседава ежеседмично във връзка с актуалната епидемична ситуация и противоепидемичните мерки.

Вече можем да кажем, че ние управляваме епидемията от COVID-19, каза проф. Аргирова.

Тя съобщи, че в цялата страна се наблюдава видимо намаляване на броя на новозаразните, които са около 1000 дневно. „В интензивните отделения те са под 50. Държи се тази цифра, което е чудесно“, отбеляза проф. Аргирова.

Тя допълни, че заповедта за отпадане на задължителното носене на маски в градския транспорт ще бъде изготвена в сряда и ще влезе в сила от четвъртък тази седмица. Тя ще важи на територията на цялата страна.

„Остават задължителните маски за здравните заведения, аптеки и резидентните домове, където живеят възрастни хора“, обясни проф. Аргирова. Тя увери, че данните за страната се следят ежедневно, за да могат здравните власти да подготвят своите реакции, както и че COVID-19 постепенно ще се приравнява към другите респираторни заболявания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Близо 900 000 са безработните в България

admin

Бойко Борисов е склонен да търси подкрепата на ДПС при съставяне на кабинет

Дани Тренчева

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при закупуването на тестове за учениците

Дани Тренчева

4955 са новите случаи на коронавирус, 13,6 на сто положителни проби

Дани Тренчева

Арестуваха двама мъже за трафик на мигранти

admin

Протести в Букурещ срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Leave a Comment