09.02.2023
България Политика

Кирил Петков за интерконектора с Гърция

След като на 8 юли довършихме дейностите по интерконектора с Гърция, днес вече имаме съществен напредък по финализирането на документалната част, която е нужна, за да влезе връзката в експлоатация. Това обяви на брифинг в Министерския съвет министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Петков информира, че вече има акт 14, като проектната компания (ICGB) е поела ангажимент да осигури акт 15 и 16 в рамките на следващите четири седмици. Цената газа пада допълнително, когато имаме акт 16, каза Петков. Той отбеляза, че ползите от интерконектора ще се отразят пряко на живота на хората, точно когато идва зимата.

„През последните 12 години бяхме свидетели на политическото нежелание на ГЕРБ да реализират този проект. Т.нар. евроатлантици реално скрито са работили за интереса на „Газпром“. Правителството доказа, че този проект може да бъде довършен в следващите шест месеца“, посочи премиерът в оставка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Надежда Йорданова участва в откриването на форум срещу езика на омразата

admin

Депутатите намалиха членовете на КЕВР

Дани Тренчева

Пред „Продължаваме промяната“ от „Български възход“ поискаха първо правителство, след това бюджет

admin

Васил Велев: Членството на България в ОИСР означава постигнати стандарти

Дани Тренчева

Прокуратурата назначи проверка по надзор за законността във връзка с няколко трагични случая в домове за възрастни хора във Варна

Дани Тренчева

„Промяната“: Имаше неприятен театър между БСП и „Възраждане“

admin

Leave a Comment