28.11.2022
България Темида

Гешев: Кой ще изпрати многотомните дела с тонове веществени доказателства

На 70% от проблемите, отнасящи се до организацията на работата след закриването на специализираните структури, не виждам никакво решение, коментира днес главният прокурор Иван Гешев по време на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, на което бяха изслушани ръководителите на Специализирания и Апелативния специализиран съд по темата с действията, които трябва да се предприемат за изпълнението на приетите промени в Закона за съдебната власт по линия на спецправосъдието.

Гешев постави въпроса за това „кой ще изпрати многотомните дела с тонове веществени доказателства и кой ще прецени на коя прокуратура или на кой съд ще бъдат изпратени те“. Решаваме проблеми, които някой друг е създал, които не ни е работа да решаваме и ги прехвърлиха към нас, посочи главният прокурор и добави, че това е законодателен проблем, който законодателят не иска да реши, а може. По думите му е възможен „правен хаос и трагедия в наказателното правораздаване“.

Атанаска Дишева от Съдийската колегия на ВСС коментира, че внушението за правен хаос в наказателното правораздаване е твърде опасно. Тя отбеляза, че то се повтаря през последните няколко месеца и добави, че ВСС не е мястото и органът, който трябва да тиражира подобно внушение, защото най-малкото не е вярно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Йорданова: Бездействието на прокуратурата струва скъпо

Дани Тренчева

Кирил Ананиев: Внасяме проект за мораториум върху тегленето на нов държавен дълг

Дани Тренчева

„Информационно обслужване“ АД пуска удостоверение за гражданите, преболедували COVID-19, установен с антигенен тест

Дани Тренчева

Бойко Борисов: Ние можем да направим правителство с първия мандат

admin

Апостол Апостолов за изказването на Стилиян Петров: Живеем в демократично общество и всеки има правото да избере за кой от кандидатите за президент на БФС да гласува, но явно някои хора не разбират това

Дани Тренчева

Окончателно: Десислава Тодорова вече не е кмет на Борован, предстоят нови избори

Leave a Comment