01.12.2022
България Политика

ДПС подкрепят изгонването на руските дипломати

Движението за права и свободи категорично подкрепя изгонването на дипломати, занимаващи се с дейност, застрашаваща националната сигурност на Република България. Но считаме, че това трябва да се прави в рамките на международното и национално право, в рамките на правилата. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той сподели, че чутото снощи от службите за сигурност „буди голяма тревога“, тъй като са възникнали съмнения дали премиерът в оставка Кирил Петков е спазил законите.

Председателят на ДПС призова още за „възстановяване на нормалността и разобличаване на лъжците не само в политиката, но и навсякъде другаде“.

По отношение на ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова България да отмени експулсирането на 70-те дипломати Карадайъ коментира, че от ДПС няма как да оправдаят такъв ултиматум, когато се касае за дейност, застрашаваща националната сигурност на страната.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

2854 са новозаразените с коронавирусна инфекция у нас

Дани Тренчева

След повече от два часа дебати, депутатите приеха наименованието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс

admin

Специализираната прокуратура образува досъдебно производство за корупционно престъпление в община Варна

Дани Тренчева

Радев в отговор на Панов: Аз съм човек на дълга

Дани Тренчева

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

admin

МОН: Реформата във висшето образование започва от атестацията на преподавателите

Дани Тренчева

Leave a Comment